3 спални_2 бани_гледка море

гр.Свети Влас,Бургас, област
139,000 €

Описание на имота

Жилище тип мезонет с 3 отделни спални и 2 бани и с гледка море.
Жилището се състои от дневна-трапезария с кухненски бокс,три спални,две бани с тоалетни,дрешник и две тераси.
Апартамент тип мезонет на две нива находящ се в ‘Диневи Ризорт” в комплекс Камбани 1.Заема първи и втори етаж от три етажна сграда.Рзполага със собтвено дворче и гледка море.Намира се близо до плажа.Има два входа.Общата площ е 127 кв.м.Такса поддръжка 700 евро на година.През 2014 е извършен ремонт,като е подменена дограмата и е инсталирано подово отопление на първи етаж.Монтирани са климатици “Mitsubishi”.Мебелите и електорооборудването са от висок клас.Предвидено е за целогодишно ползване.Комплекса “Камбани 1” притежава голяма територия с богато озеленяване.Наблизо е църквата.Басейн,фитнес,ресторант и други.Намира се близо и до яхтеното пристанище “Марина Диневи”.

Свети Влас се намира в подножието на южните склонове на Стара планина, в непосредствена близост до брега на Черно море. Заема северната част на залива, край който се намира Слънчев бряг и вилно селище Елените, на 35 км южно от Бургас и на 10 км от историческия град Несебър. На 2 февруари 2006 г. с решение на правителството Свети Влас придобива статут на град.

Плаж и климат
Със своето уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа, Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци.
Плажът на Свети Влас е с изложение на юг. Пясъкът е ситен и златист. Летните дни се характеризират с тиха утрин и сравнително прохладен следобед.
Уникално дълга, топла и тиха есен. Последните години се наблюдават температури от 15 градуса в средата на декември. Зимата тук е не повече от месец.

История
Град Свети Влас е едно от най-старите селища в Несебърска община.
Селището е основано през 2 век от древните траки. Тогава то е носело названието Лариса, чак през 14 век приема името на Свети Влас – покровител на търговците, животновъд, лечител. На името на светеца е съществувал манастир през 14-18 век, опожарен от безбройните набези на пирати. Свети Влас е почитан светец и от католическата и от източноправославната църква.
През 1963 година Влас е обявен за климатичен морски курорт. Микроклиматът тук е благоприятен за лечение на белодробни заболявания.
През 2007 г. в Свети Влас е открито най-голямото яхтено пристанище в България, с капацитет от 300 яхти — МАРИНА ДИНЕВИ.